Sint-Helena

Toekomstbestendig wonen

Een woonvoorziening die inspeelt op de behoeften en wensen van een diverse groep bewoners, zowel nu als in de toekomst? Dat is toekomstbestendig wonen. Dat is Sint-Helena. Ontdek er alles over.

Sint-Helena maakt een prioriteit van duurzame technieken

Bij de ontwikkeling van het project Sint-Helena zetten we sterk in op duurzaamheid. Daarom gaan we voor een verantwoord gebruik van kostbare grondstoffen en duurzame technieken. Alle woonunits voldoen ook aan de BEN-normen (bijna-energieneutraal).

We kiezen resoluut voor geothermie: duurzame warmte om iedere woonunit te verwarmen en te koelen. Diep onder de aarde liggen poreuze zand- en gesteentelagen waar warm water zich verzamelt. Geothermie haalt warmte of koelte uit deze lagen en geeft deze af in jouw woning.

Deze technologie benut meer dan 80% gratis hernieuwbare energie uit de aardbodem. Zo biedt een geothermische warmtepomp, gecombineerd met vloerverwarming, de meest efficiënte methode om gebouwen te verwarmen tijdens de wintermaanden. In de zomer werkt het systeem net omgekeerd en wordt  dan ingezet voor passieve koeling. 

Verder integreren we geothermie met andere hernieuwbare energievormen, zoals zonnepanelen op het dak. Dankzij deze zonnepanelen wordt de benodigde elektriciteit opgewekt. Resultaat? We stoten amper CO2 uit!

Benieuwd naar nog een duurzame techniek?

Regenwaterrecuperatie! Water wordt maar al te vaak verspild. Zo verdwijnt er elke keer als je doorspoelt zo’n 6 liter water in de riool! Bij Sint-Helena doen we het anders. We installeren een recuperatiesysteem waarbij we regenwater gebruiken om de toiletten door te spoelen. 

De evolutie van duurzaamheid: flexibel ontwerpen

Onze focus op duurzaamheid evolueert van duurzame technieken en het gebruik van hernieuwbare energie naar een globale duurzame aanpak die nog meer comfort biedt. Sint-Helena is daarom ons antwoord op duurzaam bouwen in al z’n facetten.

Een kamer die moeiteloos transformeert naar een thuiskantoor, logeerkamer of entertainmentruimte? Dat kan, en wel zonder in te leveren op levenskwaliteit. Zo ontwikkelt iedere woonunit mee met de veranderende behoeften en levensfasen van de bewoners.  

Hoe we dat realiseren?

Met ontwerpen die flexibiliteit bieden voor meervoudig gebruik bijvoorbeeld. Het behoud van hedendaags wooncomfort binnen een inclusieve woonomgeving staat voorop. Daarom houdt Sint-Helena al specifiek rekening met rolstoelgebruikers, zodat alle bewoners moeiteloos toegang hebben tot de voorzieningen. 

Maximaal voordeel uit de oriëntatie van je woning

Je las het al: voor energiezuinige en milieuvriendelijke koeling en verwarming van de woningen van Sint-Helena, vertrouwen we dus het hele jaar door op geothermie (met ondersteuning van warmtepompen en zonnepanelen). Maar klimatisatie omvat meer dan dat. Ook de doordachte oriëntatie van de appartementen speelt een belangrijke rol.

Want een zonnige woning, daar word je gelukkig van. Bij Sint-Helena geniet elke bewoner het hele jaar door van de zon, vooral op de terrassen en in de woonkamers van alle woonunits. Deze ruimtes zijn zuidwestelijk gericht, met een prachtig uitzicht op het zonovergoten park. Aan de andere kant blijven de slaapkamers van de woning koeler door hun strategische oriëntatie aan de noordzijde. 

Ben je benieuwd hoe toekomstbestendig wonen vorm krijgt?

Schrijf je in voor een exclusief werfbezoek op 16/03/2024 en krijg alvast een voorproefje.

Hebben we uw interesse geprikkeld?

Plan een bezoek in en ontdek het modelappartement van Sint-Helena.

Datum: Dinsdag 25 juni 2024
Tijd: 19:00 – 21:00
Locatie: Zalen Hangar 135
Adres: Sint-Niklaasstraat 135, 9170 Sint-Gillis-Waas

Ik kom graag langs op het volgende tijdstip:

Download hier de brochure